Om mig

HEJ,

Jag heter Helen Sterner och bor på en skogsgård utanför Arjeplog sedan 14 år. Jag är medicinskt och biologiskt utbildad och har jobbat med naturvård, viltvård , fotografering, skrivande samt inom viltforskning och naturguideverksamhet.

De senaste decennierna har jag arbetat som läkare, i Lappland, på Grönland och i Nordnorge men är nu åter hemma och har bosatt mig i Arjeplog i Lapplands inland. Jag lever nära naturen, fiskar för husbehov, åker mycket skidor vintertid och om somrarna paddlar jag i de stora sjösystemen här i kommunen, gärna med kameran tillgänglig. På min gård finns även mina hundar, alaskan huskeys som numera är är pensionärer.

Eftersom jag älskar att vistas ute i naturen, helst på vattnet och uppleva den vackra fjällnära naturen från kajak, vill jag gärna dela med mig möjligheterna att få uppleva detta magiska landskap. Var gång jag själv varit ute ger mig oförglömliga minnen och ro samt den sköna känslan som infinner sig när kroppen fått jobba och man känner sig skönt trött.

Under några veckor sommartid hyr jag ut två stugor vackert och ensligt belägna på öar i de stora sjöarna här. Jag hyr även ut havskajaker och kanadensare.

( foto: Johan Fjellström, ViviAnn Labba, Bernt Adolf, Inger Lestander)