Start

Välkommen Till Arjeplogs fjällnära skärgårD

Här i vår kommun finns över 8000 sjöar och sjösystem med förbindelse mellan varandra.

Man kan paddla över milsvida vatten med vackra fjällvyer . I norr utefter Pite älvens källflödet och fjällsjön Tjeggelvas, Rappen, Labbas , Sädvajaure ligger som ett pärlband söder om Piteälven . I de södra sjösystemen som tillhör Skellefteälvens avrinningsområden, finns Sveriges djupaste sjö – Hornavan – med flöden från Galtisjaure och Kakel. Söderut följer Uddjaure och Storavan med hundratals öar och strandhugg för fika, tälta eller hänga med matta är givet. En veckopaddling och man möter knappt en människa. Här får man vattenperspektiv och tid för reflektioner.

Du kan hyra havskajaker eller kanadensare av mig och varför inte kombinera paddling med en rofylld vecka i en stuga på en av mina öar, eller ta en fjällvandring i vårt vackra fjäll- och skogslandskap med alla naturreservat som rymmer allt från fjällhedar till gammelskog och en artrikedom i djur, fågel och växtliv. Fiskekort kan köpas och vattnet är drickbart.

Ro för själen, härlig motion i egen takt och vistelse i vår storslagna natur, avstressande och meningsfull semester med tid för kropp och själ — ett minne för livet !

De två öarna med varsin enkel stuga utan el och vatten, finns till uthyrning delar av säsongen. Den större ön i Uddjaure har även en vedeldad strandnära bastu i västerläge.

Den mindre ön ligger i Galtisjaure och har en liten enrumsstuga med utsikt över Galtisbuodda.

Läs gärna vidare på min hemsida för mer information och hör av dig till mig med dina frågor!

Jag har F-skattesedel